Nästa tvålkurs 21 november

Fantastiskt! Denna tvålkursen var JÄTTETREVLIG den också! Varenda kurs blir lyckad ❤️ Tack alla för idag 🙏 Välkomna på badsalt-, badbrus-, peeling-, scrubb- och ansiktsmaskkursen jag planerar att hålla 👍

Tvålkursen den 26e september

Jag bjuder lite på mig själv. Jag älskar att hålla tvålkurs 😁

Jag blir så glad när omdömena från Studieförbundet vuxenskolan kommer. Dä känner jag att jag lyckats. Tusen tack. Här är de nya datumena för nya inspirerande tvålkurser. 🙏
17 oktober och 21 november.
Anmälan till mig eller Studieförbundet vuxenskolan i Bollebygd.

Plockat timjan, både backtimjan och citrontimjan till mina kurstillfällen. Speciellt bra till body buttren då timjan är bra mot värk.

Tvålkursen var den 22 februari kl 10.00-13.30 i Bollebygd. Vi gjorde fast tvål från grunden, riven tvål, body butter och läppcerat. Inga halvfabrikat, konserveringsmedel eller tillsatser. Kompendium ingick.


Det blev en mycket lyckad kurs, TACK!

Tvålen, dessa underbara skapelser, varje dag blir man glad! 

 • Fantasi.

  Gör tvålar som ser ut som muffins eller en chokladboll 😀 Vilka fina presenter!
  Har man först börjat använda hemmagjord tvål - slutar man aldrig!

 • Body butter och cerat.

  Vi börjar kursen med att blanda ihop till ett underbart fluffigt body butter. Och avslutar kursen med att vispa upp det. 😍

 • Skuren tvål.

  Att få skära upp tvålen man gjort är en hel belöning bara det! Men sen, efter en lång månads väntan, få sätta igång den, är den riktiga belöningen. 😌 Oh, så skön handtvätt!

Tvålkurs

Hur en tvålkurs går till:

Vi träffas, tar en kaffe och presenterar oss. Därefter går jag igenom lite av kursmaterialet och dagens recept som vi jobbar efter. 

Det första vi börjar med är att blanda ihop ingredienserna till ett body butter som sedan ska stå på kylnig.

Sen startar tvåltillverkningen! 👍 Vi gör först en underbart lavendeldoftande getmjölkstvål som passar sååå bra till ansiktstvätt och sedan en örtbaserad bivaxtvål som är en kaffepeelingstvål med citrondoft. Efter själva tvåltillverklingen tar vi en gofika (jag bakar gärna, se bloggen) och jag lär er att räkna ut hur man gör tvål med olika oljor och skapa egna recept. Toppenbra!

Därefter gör vi en riven tvål, ett fint läppcerat och sist vispar vi ihop body buttret.

Intresseanmälan görs till mig: evalena.habacke@gmail.com 

Kursen, inkl allt material, ca 1 kg tvål, body butter, cerat, kurslitteratur och gofika kostar 850 kr. Välkomna till 3 1/2 roliga och givande timmar! 😁

Hur du gör en tvål

Gör din egen tvål från grunden med rapsolja, olivolja, cocosolja, bivax och getmjölk. Skön och mild tvål för huden, helt utan kemiska tillsatser eller konserveringsmedel och färgämnen.

Jag håller kontinuerligt kurser i tvåltillverkning. Ring eller maila mig så anordnar jag en kurs när det passar dig. 🤪

evalena.habacke@gmail.com