4. apr, 2020

Pumpakaka

Den är så god att det blir inte en smula kvar...

🥮 3 ägg, 3 dl rörsocker, 1 msk kanel, 1/2 msk malen ingefära, 1/2 malen kardemumma, 1 krm riven muskotnöt, 3 dl vetemjöl, 1 msk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 4 1/2 grovriven butternutpumpa , 1 1/2 dl neutral olja
Topping: 50 g rumsvarmt smör, 1 1/2 dl florsocker, finrivet skal av 1 apelsin, 200 g cream cheese och pumpakärnor ovanpå.
Vispa ägg och sockret pösigt. Blanda de torra ingredienserna, vänd ner i smeten tillsammans med pumpan och oljan. Häll i en bröad form och grädda i mitten av ugnen i 175°C, ca 50 min. Bred toppingen på när kakan kallnat. Njut i trevligt sällskap ☕️